Over mij


Journalist en schrijver
Schrijven doe ik sinds 2015 vooral voor dagblad De Gelderlander en andere regionale dagbladen. Mijn artikelen verschijnen in verschillende human interest rubrieken, maar ook in specials. Daarnaast schrijf ik kinderverhalen én zet ik levensverhalen op papier, zoals in Oma, gaan we nou dood?, over een kleine jongen tijdens de Slag om Arnhem.

Hoofdredacteur
Van 2010 tot 2015 was ik hoofdredacteur van Kern Magazine, een glossy voor de Oost-Betuwe die vier keer per jaar verscheen. Voor dit blad interviewde ik inwoners van de streek en schreef ik artikelen over lokale historie, een jongerenrubriek en kinderverhalen.

Verslaggever
Van 2007 tot 2009 werkte ik voor Kanaal 13 (nu TV13), een commerciële tv-omroep voor de regio Arnhem-Nijmegen. Naast het schrijven van voice-overteksten en artikelen voor de omroepkrant interviewde ik bekende en onbekende Nederlanders voor de dagelijkse nieuwsrubriek. Voor de camera sprak ik onder meer met Ali B, Umberto Tan, Jaap Jongbloed, A.F.Th. van der Heijden, Kluun, Jet Bussemaker, Thom de Graaf, Ella Vogelaar, Eberhard van der Laan, Ronald Plasterk en Mark Rutte.

Docent Nederlands als tweede taal
In 2010 behaalde ik het certificaat voor Docent NT2 bij Radboud in'to Languages, Nijmegen.
Van 2010 t/m 2013 werkte ik voor een reïntegratiebureau voor anderstaligen in Arnhem. Sinds 2012 geef ik les bij bedrijven, maar ook privéles aan leerlingen uit Litouwen, Spanje, Polen en Tsjechië. De niveaus lopen zeer uiteen: van analfabeet tot universitair opgeleid. Sinds 2017 werk ik voor Stichting Taalstart in Arnhem, een school voor Eritrese cursisten, en voor Nederlands de Baas in Nijmegen, waar ik vooral lesgeef aan statushouders uit Syrië, Palestina, Iran en Irak.

Vertaler Engels
Van 2000 tot 2007 werkte ik als vertaler Engels voor een juridisch/medisch adviseur, en hield me bezig met het vertalen en checken van brieven, standard operating procedures, gebruiksaanwijzingen en EU-regelgeving op het gebied van medische apparatuur.

Na een opleiding bij Hieronymus Hogeschool Utrecht behaalde ik in 1997 het diploma Schriftelijk Vertaler Engels en werd in hetzelfde jaar beëdigd door de rechtbank in Arnhem. De afgelopen jaren werd duidelijk dat schrijven me nóg meer boeit dan vertalen en staat dit laatste op een laag pitje.